Marcadores

zondag 17 juni 2012

17 juni, Saul


Ontspan regelmatig in een rustige en vredige staat

Als je ervoor kiest om zorgvuldige aandacht aan je intuïtie te besteden, je innerlijke weten of leiding, heb je toegang tot veel informatie en kennis die relevant is voor je aanstaande ontwaken. De illusie leidt jullie af van je pad huiswaarts door het keer op keer terugbrengen van jullie aandacht en focus naar jullie fysieke lichamen – honger, vermoeidheid, dorst, bezorgdheid, angst, pijn – in een eindeloze opeenvolging van zaken waarvan het lijkt alsof je daar onmiddellijk aandacht aan moet besteden.

Meditatie is een manier om deze afleidingen te overwinnen, maar in eerste instantie lijkt het onmogelijk om je geest en lichaam tot rust te brengen, en de een of andere van hen zal je aandacht afleiden van je meditatieve oefeningen. Als dat gebeurt word je geïrriteerd van jezelf en vaak veroordeel je jezelf heel hard voor wat je ziet als een mislukte poging om te ontspannen en naar binnen te gaan. Maar zoals met elke vaardigheid, regelmatige oefening is noodzakelijk voor het bereiken van resultaten die je kunt beoordelen als voldoende, als een teken dat je vooruitgang boekt. Maar vaak heb je het gevoel dat je pogingen onproductief zijn, een verspilling van je kostbare tijd, en dus beëindig je de oefeningen om dan te gaan zorgen voor 'meer belangrijke' dingen.


Probeer niet toe te geven aan deze verleidingen, want dat is wat ze zijn. Het is gewoon je egoïstische kant op zoek naar aandacht door je te verleiden met de ideeën dat je deze 'belangrijkere' zaken hebt af te handelen. Door verzet tegen deze afleidingen en voortzetting van je oefening, bereik je iets - je overwint je ego!

Echter, door te streven naar spirituele vooruitgang, zoals het uitkijken naar een moment van verlichting, een moment zonder gedachte, of elke andere spirituele verwachting, breng je jezelf in gereedheid voor een mislukking. Je denkgeest zal bijna altijd dwalen omdat het deel uitmaakt van de menselijke conditie, waar elke situatie wordt blootgesteld aan bijna constante controle en oordeel. En dat is wat je nodig hebt om los te laten. Zolang je je bezig houdt met oordeel en kritiek, kom je van het ego en snijd je jezelf af van je centrum, de goddelijke vlam die in elk van jullie brandt.

Vanzelfsprekend heeft je ego, terwijl je in de illusie woont, wel een zeer nuttige rol belichaamd. Haar taak is het handhaven van de integriteit en de gezondheid van jullie lichamen, maar in de loop van de eonen die jullie hebben doorgebracht in de illusie, hebben jullie het meer en meer autonomie gegeven, en zijn erop gaan vertrouwen als leiding. Echter, in spirituele zaken is het totaal incompetent, maar het probeert om jullie ook in die zaken te begeleiden.

Door het binnengaan van een meditatieve staat maak je jezelf ervan los en van zijn advies en begeleiding waarvan het vol wanhoop wil dat je dat eert en respecteert, en dat is wat je als afleidingen ervaart als je zo aardig en effectief aan het mediteren bent. Je ego wil niet worden vervangen door de liefdevolle, barmhartige spirituele begeleiding waar je toegang tot kunt krijgen als je erin slaagt het het zwijgen op te leggen, en het zal constant proberen je af te leiden zodat het kan doorgaan met zijn controle over jou. Als iemand je uit je doen haalt en je explodeert, is dat je ego die controle over je uitoefent. Vaak, achteraf, vraag je je af wat je bezielde, en heb je spijt van wat je zei of deed.

Zich hiervan bewust zijn is de enige effectieve manier om het te overwinnen, en dan moet je je wil zeer vastberaden gebruiken om te ontspannen in die diepe meditatieve staat waar je toegang tot je innerlijke leiding kunt krijgen, je intuïtie, de spirituele gidsen die altijd bij je zijn en beschikbaar om raad en begeleiding te bieden, wanneer je ze vraagt je te helpen. Deze begeleiding is de zachte suggestie die je informeert over haar aanwezigheid door je bewust te maken van het ongemak dat je voelt als je ego van je eist dat je aanvalt, en toch lijkt er iets anders je te adviseren dat dat af te raden is. En, zoals de meeste van jullie van tijd tot tijd hebben ontdekt, als je akkoord gaat met het schrille advies van het ego, terwijl je het gevoel hebt onder druk te zijn gezet of bedreigd te worden, krijg je er later vaak spijt van.

Ontspan regelmatig en ga in meditatie, of in een rustige en vredige staat, zoals het lezen van een gechannelde boodschap van liefde en verheffing, ontspannen in een natuurlijke omgeving met stromend water of met een inspirerend uitzicht, en sta jezelf de luxe toe van gewoon zijn. Wanneer je dit doet zal je intuïtieve gevoel dat er voor alles goddelijk wordt gezorgd in je bewustzijn opborrelen, je in staat stellend je geloof te herbevestigen, je innerlijk weten dat je zult gaan ontwaken in de glorie van de eeuwige vreugde.

Met heel veel liefde, Saul.

Zoals gechanneld door John Smallman.

Bron: http://johnsmallman.wordpress.com/


Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands