Marcadores

zaterdag 2 februari 2013

30.01.2013 SaulIntense angst is een valkuil, want het vertroebelt de wateren van je denkgeest  

John Smallman met Saul op 30 jan. 2013


Als je ontspannen bent is het vrij eenvoudig voor je een rustige en meditatieve staat binnen te gaan, maar als je angstig of verstoord bent en je denkgeest aan het racen is, is dat aanzienlijk moeilijker. En dat is het geval wanneer het heel behulpzaam zou zijn als je zou kunnen ontspannen in die vrede en stilte. Als je te gespannen bent, gedreven door angst of zorgen, ga dan naar een plek waar je alleen kunt zijn, zonder onderbrekingen (zet jullie telefoons af!), en vraag je gidsen, engelen, geascendeerde meesters – wie je ook maar het gemakkelijkst aanroept – om hulp. 

Blijf vragen en vragen en vragen, want als je erg gestrest bent zal je ego zeer persistent zijn in het vullen van je denkgeest met verontrustende gedachten – gedachten waar je nu aandacht aan moet besteden. Dit is niet het geval. Als je overstrest bent kun je niet helder denken, en om in deze staat actie te ondernemen is op zijn minst niet aan te raden. Om je ego-geest te kalmeren kan het zeer effectief zijn een kort gebed of een mantra te blijven herhalen tot het stil wordt, en dit kun je herhalen als het weer begint te racen. Intense angst, die velen op het aardse vlak vaak ervaren, is een valkuil want het beroert en vertroebelt de wateren van je denkgeest, helderheid voorkomend. Jullie weten dit want jullie hebben het allemaal ervaren, dus is het essentieel dat je een rustige plek van vrede binnenin inricht, waar je je kunt terugtrekken om die woeste wateren tot rust te brengen. 

Velen die mediteren stellen zichzelf voor in een rustige omgeving die ze persoonlijk hebben ervaren, of ze gebruiken een denkbeeldige uit een verhaal dat ze hebben gelezen en waarmee ze zich prettig voelen. Het maakt niet uit welke je kiest, zolang het maar een plek is waarmee je resoneert en waarnaar je kunt terugkeren in het oog van je denkgeest wanneer je dat maar verkiest. Je ego zal waarschijnlijk je rust onderbreken, door te proberen die vredige, visionaire plek in je denkgeest te blokkeren of verstoren, door je te vertellen dat je kostbare tijd aan het verspillen bent – tijd die effectief kan worden gebruikt om het probleem (de problemen) op te lossen die je staat van angst veroorzaken. Niets zou verder van de waarheid kunnen zijn! Rustig, vredig zitten, met je racende denkgeest tot stilte gebracht, staat je intuïtie toe in je bewustzijn te komen. Dat alleen al vermindert de stress die je ervaart. En wanneer de denkgeest tot stilte wordt gebracht kunnen je gidsen zich met je verbinden door je intuïtie, je leiding biedend die op dat moment het meest geschikt is – het zou heel wel kunnen zijn ‘Doe niets op dit moment. Je bent niet klaar om een beslissing te nemen. De situatie is niet zo urgent als deze lijkt.’. 

Als dit de leiding is, het intuïtieve gevoel, het gevoel dat je krijgt, dan eer het. Jullie zijn je allemaal bewust van de schade die kan worden gedaan wanneer je in haast handelt. Natuurlijk hebben we het hier niet over enige hoge snelheids (high-speed) activiteiten waarmee je bezig bent, waarbij goed getrainde reacties die zorgvuldig geoefend zijn onmiddellijk in stelling moeten worden gebracht. Wanneer je je gestrest voelt, voel je vaak de noodzaak meteen iets te doen, en afgezien van de net genoemde situaties is dat in het algemeen geen goed idee. Als je binnen jezelf nog geen plek hebt gemaakt waar je je kunt terugtrekken als jouw stress-niveaus excessief worden, dan doe dat alsjeblieft. Je benodigt en verdient een plek in jezelf van afzondering en vrede, en het is de moeite waard om tijd vrij te maken er een voor jezelf te creëren, eentje die echt appelleert aan je gevoelens en je naar binnen lokt. 

Als je deze ruimte gemaakt hebt, gebruik het dan dagelijks. Het zal je helpen de vlam van goddelijke Liefde die voortdurend in je brandt te her-energetiseren. Vuren hebben lucht nodig, dus moet je trek (tocht, luchtstroom) voor ze maken: de vlam van goddelijke Liefde binnenin je heeft gewoon je aandacht nodig, je erkenning, dus gebruik deze om je vlam aan te wakkeren en het zal enthousiast opvlammen, jullie hart verwarmen en jullie geloof versterken dat jullie de goddelijke en geliefde kinderen van God zijn, voor eeuwig in Zijn gedachten. 

Je benodigt de voeding die je dagelijkse bezoeken aan je innerlijke ruimte bieden. Als je veronachtzaamt of vergeet daar regelmatig naartoe te gaan, zul je bemerken dat je stress-niveaus zullen stijgen, net als je twijfels en frustraties. Als je merkt dat je opvliegend, prikkelbaar, uitgeput wordt, is dat een duidelijk teken dat je je moet terugtrekken en je vitaliteit, je levensenergie moet herstellen, en opnieuw je vlam van Liefde die continu binnenin je brandt moet wekken. Het wil met je werken maar kan dat alleen doen wanneer je Haar toestaat dat te doen – door het openen van je hart in de acceptatie van het nu-moment, in welke vorm het zich ook aandient. 

Er is alleen Liefde. Al het andere is een afleiding, een illusoire verleiding om je egoïstisch te verbinden met de wereld om je heen. Ja, je bent in de wereld, maar je bent er niet van, dus alleen liefdevol verbinden zal dat bewustzijn versterken, je Licht helder schijnend in de donkere plaatsen waar je jezelf zou kunnen tegenkomen, en troost brengend aan hen om je heen. Dit is je taak, je reden voor deze aardse incarnatie, en met de voortdurende intensivering van het goddelijke energieveld dat de Aarde omhult, heb je een overvloed aan Licht en Liefde te delen in elke situatie, in elke relatie, in ieder moment. 

Jullie zijn geïncarneerde Liefde; probeer niet jezelf deze waarheid te ontraden. Velen van jullie oordelen jezelf als te onwaardig om zelfs maar te overwegen dat dit waar zou kunnen zijn, maar dat is gewoon je ego die je geloof probeert te ondermijnen door je een vals gevoel van nederigheid te geven waarin je je twijfels wikkelt. Laat je niet misleiden; je ego heeft geen wijsheid. Het gebruikt foutieve redeneringen om je van je pad af te brengen en je ervan te overtuigen dat je niet goed genoeg bent. Ja, jullie hebben je allemaal beziggehouden met onliefdevol gedrag, maar het is het gedrag dat niet goed genoeg is, niet jij, en je kunt je gedrag veranderen. 

Het gebied van goddelijke Liefde infiltreert de harten van iedereen op de planeet, bewustzijn wekkend van onliefdevolle houdingen en gedragingen, en van de schade die ze veroorzaken, en mensen aanmoedigend alles los te laten wat daarmee niet in afstemming is. Voor het grootste deel zijn hun reacties positief, omdat ze zich steeds meer bewust worden van de juistheid van het afstemmen op Liefde, en hun wil om dat te doen wordt steeds sterker. Dit zijn inderdaad ongelooflijke en prachtige tijden om op Aarde te zijn. Zoek naar de schoonheid en het wonder in ieder moment, en verbaas en verruk jezelf erover aangezien jullie allemaal gekozen hebben hier te zijn om deel te nemen aan het ontwaken van de mensheid. 


Met heel veel liefde, Saul. 

Zoals gechanneld door John Smallman.

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands