Marcadores

donderdag 15 augustus 2013

14.08.2013 Saul

Hoevelen van jullie hebben dagelijkse ‘te doen’-lijstjes?

John Smallman met Saul op 14 augustus 2013Wij zijn allemaal verlichte wezens, sommigen van jullie zijn dat gewoon vergeten.  Maakt niet uit... jullie zullen ontwaken en de prachtigste bewustwording zal bij jullie beginnen te dagen, wanneer de Realiteit jullie bewustzijn vult en jullie natuurlijke staat van zijn volledig bewust zal bloeien.  Het is alsof je natuurlijke staat van bestaan aan het rusten, slapen was, en een gereduceerde staat op standby stond gedurende dat moment.  Zijn capaciteiten waren ernstig beperkt want het was alleen aanwezig om de zaak draaiende te houden; het hoefde niets te doen.  En jullie, om te ontwaken, hoeven ook niets te doen.

Jullie hoeven alleen jezelf toe te staan houdingen, overtuigingen en gedragingen los te laten waaraan jullie vele levens hebben vastgehouden, en die jullie niet langer dienen.  Het is werkelijk heel eenvoudig.  Echter, je grip op die achterhaalde aspecten van jezelf, waarvan je geloofde dat ze essentieel waren voor jullie veiligheid en overleven, heeft, in de loop der jaren en levens, ze kennelijk aan jullie vastgelast.  Dat heeft het niet – maar je moet je wel op onthechten focussen, op je grip van hen los maken, en na al die tijd bezig te zijn geweest met stevig vasthouden, is loslaten misschien toch meer dan een beetje verontrustend.

Vraag jullie gidsen om hulp om je die aspecten te laten zien, of onder je aandacht te brengen, waaraan je je vastklampt en die je niet langer dienen, en vraag om hulp om ze te willen loslaten.  Vaak heb je zo lang aan ze vastgehouden, dat ze als essentiële delen van jezelf kunnen lijken, je het gevoel gevend dat als je ze loslaat of afdankt, er geen jij meer over zal zijn. 

Wat jullie identificeren als jezelf, terwijl jullie je menselijke levens leven, is vaak gewoon een masker, een zeer stevig vastgehecht masker, je overtuigingen, je vooroordelen, en je meningen weergevend die zo stevig ingebed en ingesleten zijn, dat je je met ze bent gaan identificeren.  Het lijkt bijna dat je ze bent, want ze hebben je zelfbewustzijn, je bewustzijn geblokkeerd van je ware goddelijke Zelf.  Derhalve kan het lijken dat als je het masker afdankt, er niemand meer over is.  Natuurlijk is dit niet het geval.  Je ware Zelf is niet luidruchtig, het is rustig, vredig, ontspannen, niet veeleisend, en vreugdevol, maar je bent zo gewend aan het te worden gedreven door hoort-s en moet-en (shoulds and musts), dat de rust die je ervaart wanneer je ze loslaat schokkend is: je gaat een enorme ruimte binnen die leeg lijkt, en je neiging is het onmiddelijk op te vullen! 

Wanneer je dagelijks tijd vrijmaakt om te mediteren, staan jullie jezelf toe die innerlijke ruimte van rust en stilte binnen te gaan.  Soms is dat erg inspirerend en verheffend voor je, maar vaker ben je je bewust van treinen van oneindige gedachte die door je heen stromen, die je probeert, zonder al te veel succes, uiteen te drijven of te negeren.  Dagelijks tijd doorbrengen in die ruimte, een vastgestelde tijd – vijf minuten, vijftien minuten, dertig minuten, zelfs een uur – die jullie met jezelf hebben afgesproken geschikt of adequaat te zijn, kan, in en van zichzelf, een grote blokkade zijn die je verhindert die ruimte binnen te gaan.  

Je zou het behulpzamer kunnen vinden om allereerst elke dag te beslissen, wanneer je wakker bent geworden en je dag aan het plannen bent, met jezelf af te spreken dat je tijd vrijmaakt zodra zich te veel stress opbouwt, of wanneer je maar aan het wachten bent op een late klant, op een bus of trein, of dat de stoplichten gaan verspringen – ieder moment dat gevuld ‘moet!’ worden, of dat niet gevuld is met een lichamelijke of mentale activiteit – en dat gewoon te gebruiken voor je meditatie (-beoefening).  Het verwijderen van het ‘moeten’, de verantwoordelijkheid voor het mediteren gedurende een vaste tijd op een vaste tijd, kan heel bevrijdend zijn.  En wanneer je je vrij voelt, kunnen wonderen ervaren worden. 

Het doel van het leven is vreugde. Maar de meesten van jullie gaan zo gebukt onder zorgen en verantwoordelijkheden, dat de gedachte van het vinden van vreugde in je leven, belachelijk lijkt.  Wat belachelijk is, is dat jullie jezelf toestaan om zo te worden gedreven.  Ja, jullie staan jezelf toe te worden gedreven, want gedreven worden is een gemoedstoestand die je verkiest om te accepteren en die je kunt wijzigen, instant, zou je daarvoor kiezen.  Maar voor velen van jullie is gedreven worden iets normaals geworden, zo normaal dat je je niet kunt voorstellen niet gedreven te worden. 

Dingen moeten gedaan worden, dat is een deel van je menselijke levenservaring, maar je hoeft die dingen, situaties of mensen niet toe te staan je te manipuleren tot het je laten drijven.  Wat vaak gebeurt is dat je in een situatie bent en je denkgeest afdwaalt – ‘Ik moet brood halen... de was... Ik zal te laat zijn voor die afspraak’ – en dan terug schiet, en dan lijkt het of je iets belangrijks gemist hebt wanneer er je een vraag wordt gesteld die je niet gehoord hebt, of je gewoon meer van je kostbare, maar zeer beperkte tijd kwijt bent.  Je denkgeest begint te racen en een staat van overweldiging omhult je.  Komt je dit bekend voor?  En je denkt zo vaak dat er niets is dat je daaraan kunt doen.

Hoevelen van jullie hebben dagelijkse ‘te doen’-lijstjes?  Lijstjes waarvan je nooit slaagt ze af te krijgen. Dat op zichzelf vertelt jullie iets heel belangrijks.  Mogelijk streep je vaak de helft van de zaken of meer af voor je begint of terwijl de dag vordert, en het duidelijk wordt dat je ze niet allemaal kunt afhandelen. Maak voor de verandering de keuze geen lijstje te hebben.  In eerste instantie kan dat bezorgdheid veroorzaken, een toename van je stress-niveaus, een gevoel van aan het spijbelen zijn, maar als je jezelf toestemming hebt gegeven om het zonder eentje te doen, zul je een gevoel van vrijheid krijgen.  Zodra je over de schuld heen komt van het je vrij voelen, wat slechts een moment zou moeten duren, zal de vreugde binnenstromen.  Het blijft misschien niet aanhouden, maar het zal je demonstreren dat vreugde mogelijk is.

Wanneer de waarheid van dat besef bezinkt, zullen jullie jezelf veel meer als bereid ervaren naar de echte jij te luisteren, de jij die geliefd en liefdevol wil zijn, en die weet dat dat zijn ware staat is, en zullen jullie het jezelf gemakkelijker maken.  Jullie zullen bewust ervoor kiezen jezelf niet te laten drijven door jezelf, situaties, of andere mensen, en een meer vreedzaam gevoel van vrijheid en juistheid in het nu-moment zal je omhullen.  Dan zul je klaar zijn te ontwaken in de Realiteit, en de korte wachttijd voor dat gebeurt, zal een vreugde en niet een beproeving worden.

Met heel veel liefde, Saul.

Zoals gechanneld door John Smallman.

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands