Marcadores

zaterdag 19 januari 2013

16-01-2013 SaulOntwaken is gewoon jezelf bevrijden van de afhankelijkheid van tijd

John Smallman met Saul op 16 jan. 2013


De reis van de mensheid is lang en moeilijk geweest, en hoewel de meesten van jullie er weinig gevoel van hebben, zijn jullie heel dicht bij ontwaken. Tijd is een vreemd begrip en toch is het een essentieel onderdeel van jullie illusoire werkelijkheid. Het is een van haar belangrijkste fundamenten, en hoe meer je je kunt concentreren op en leven in het altijd aanwezige nu moment, hoe effectiever je mee kunt werken aan het oplossen van de tijd en de illusie. Zoals je weet heb je je Vaders zijde, Zijn eeuwige Tegenwoordigheid, nooit verlaten, en ontwaken is gewoon jezelf bevrijden van de afhankelijkheid van tijd en alle andere ongelukkige aspecten van de illusie waarin jullie klaarblijkelijk verstrikt raken. 

Je hebt onbeperkte hulp voor je beschikbaar waar je slechts om hoeft te vragen wanneer je er maar voor kiest je volledige aandacht te schenken aan het huidige moment, de enige echte tijd. Voor een groot deel van je leven word je afgeleid door de ‘buitenwereld’ – andere mensen, plaatsen, activiteiten, problemen die er absoluut op staan dat je ze aandacht schenkt – terwijl de ‘echte wereld’ die binnenin is. Niet die van angsten, zorgen, lijden, en oordelen, maar van de totale vrede en tevredenheid die je kunt binnengaan en van genieten wanneer je stopt te streven oplossingen te beredeneren voor de vele problemen of kwesties die lijken te definiëren wie je bent of waarom je bestaat. 

Je kunt jezelf alleen vinden door het loslaten van je logische denkgeest en vervolgens de gedachten die in je denkgeest opkomen toe te staan door je heen te stromen zonder je ermee te verbinden. Dat doen geeft een gevoel van ruimte, vrijheid en veiligheid, omdat je effectief in de armen van de Liefde drijft, in de Tegenwoordigheid van God. Dit soort ervaring of kort ontwaken geeft je de kracht en de moed om de lessen onder ogen te zien en te leren waarmee de illusie je voortdurend in aanraking brengt. 

Je leeft en ervaart het leven in de illusie natuurlijk en dus moet je met de kwesties en problemen omgaan waarmee het je in aanraking brengt, maar probeer dat in het moment te doen in plaats van eindeloos stil te staan bij zaken die niet kunnen worden opgelost tot een toekomstige gebeurtenis of tijd, omdat je op dit moment niet de benodigde informatie hebt. Wanneer je de nodige informatie hebt kan het probleem worden opgelost; geniet tot dat moment van de inspirerende momenten die het leven je voortdurend aanbiedt als je je ogen ervoor wilt openen. 

Het leven in de volledigst mogelijke mate geleefd is inspirerend, verheffend, en zeer de moeite waard. Desalniettemin schakel je vele keren je bewustzijn ervan uit en drijft weg in zorgen en angst over onderwerpen waaraan je, in het huidige moment, niets kunt doen. Dan gaat het leven aan je voorbij terwijl je het negeert en jullie je denkgeesten vullen met trivialiteiten die je alleen maar pijn en lijden bezorgen. Ja, natuurlijk hebben jullie allemaal geleden, misschien lijd je op dit moment – maar waarom? Heb je, op dit moment, pijn. Ja, natuurlijk hebben sommigen van jullie dat, maar de meesten van jullie hebben dat niet, en voor jullie is je lijden zeer waarschijnlijk zelf opgelegd, want je bent aan het denken aan of je zorgen aan het maken over kwesties waaraan je op dit moment niets positiefs of zinvols kunt doen om het op te lossen, en je mist de glimlach van een kind, de schoonheid van de vallende sneeuw en het vredige geluk waar het bewustzijn van dergelijke wonderen in voorziet. 

Ik doe geen afbreuk aan of negeer de pijn en het lijden dat velen echt ervaren; ik probeer gewoon jullie aandacht te richten op dingen van schoonheid en wonder die jullie missen wanneer jullie je bewustzijn loslaten. Het loslaten van je bewustzijn is het jezelf afsluiten van het leven en al haar genoegens die het elk moment biedt. Zelfs als je in pijn bent, kan de glimlach van een geliefde of de kleuren van een zonsondergang je verheffen tot een moment van extase. 

De illusie wil je aandacht; in feite eist het je aandacht want het bouwt op je aandacht om het te ondersteunen en onderhouden. Als je in de wereld kunt zijn maar er niet van, bevrijd je jezelf van een enorme last, want je voelt je niet meer verantwoordelijk voor het corrigeren ervan, of om te helpen de slechtheid (evil) daarbinnen te vernietigen. De slechtheid is een gebrek aan liefde, het is een daad van wanhoop door een enkeling of groepen mensen die zich verloren voelen, alleen, onbemind en ongeliefd, die, in groot lijden (vaak ontkend of diep in zichzelf begraven), van zichzelf proberen te vluchten door het slecht behandelen van anderen. Natuurlijk werkt dat niet, dus misschien gaan ze het nog sterker proberen tot het obsessief wordt. 

Soms is het nodig om degenen in bedwang te houden of omvatten (contain; containment: in een ‘doos’ van licht plaatsen/vert.) die anderen pijn zouden doen; op andere momenten is dat onmogelijk, want ze hebben kennelijk macht en gezag om zonder terughoudendheid pijn en straf toe te brengen. En als ze ernstig beschadigd zijn kan dat een zeer lange tijd duren. 

Iedereen op Aarde is hier om persoonlijk geselecteerde of gekozen lessen te leren, en om ieder ander te helpen de illusie te zien voor wat het is. Er is eigenlijk maar een les, ondanks de ontelbare vormen waarin het kan worden en wordt gepresenteerd, en dat is de Liefde te accepteren die je Vader je constant biedt, en een kanaal (channel), een leiding te zijn waardoorheen die Liefde passeert naar allen met wie je uitwisselt zodat een spontane en constante stroom van Liefde jullie allen omhult en omarmt. 

De vrije wil kan soms lijken als roet in het eten gooien, want het staat je toe de Liefde te weigeren, je Ervoor te verbergen, te weigeren te geloven dat er zoiets bestaat. Maar het is alles dat bestaat; Het is de stroom van God onder zijn geliefde kinderen, die alleen maar probeert ze te omarmen en hen vredig, tevreden en gelukkig te weten, altijd. Ja, Liefde is de les, en allen zullen die leren. Echter, de vrije wil staat ieder toe te beslissen wanneer het het juiste moment is, en, niettegenstaande de ontkenning van de Liefde waaraan velen zich gehecht hebben, zal er een moment komen waarop zelfs de meest fervente weigeraars (refuseniks) zichzelf zullen openen voor de Liefde die hen continu omringt. 

Allen zijn veilig en zullen naar Huis terugkeren – het is gewoon een kwestie van timing. Stel je nu open voor de Liefde, in dit moment, als je dat nog niet hebt gedaan, want verder uitstel is zeker niet in je beste belang, in het bijzonder als je bedenkt dat er niets anders is, alleen het niets, illusie, terwijl Liefde alles is. 

Met heel veel liefde, Saul. 

Zoals gechanneld door John Smallman.

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands