Marcadores

dinsdag 5 maart 2013

03.03.2013 SaulJullie rustige periodes zijn essentieel voor je gezondheid en geluk

John Smallman met Saul op 3 maart 2013
Wij zijn allen een - de mensheid, andere burgers van het Universum, en allen in de spirituele rijken - zoals jullie heel goed weten. Echter, op Aarde is het voor de meerderheid van jullie, de overgrote meerderheid van jullie, heel moeilijk om een echt begrip te krijgen van wat dat eigenlijk betekent. Jullie ervaren het leven als individuen met individuele behoeftes – onderdak, kleding, voedsel, rust, een inkomen – en om jezelf voor te stellen als een met alle bewust voelende leven, laat staan je directe buren, is op zijn zachtst gezegd raadselachtig. En toch maakt het zin, want je kunt zien dat wat de een doet vaak effect heeft op de ander; en je voelt compassie voor het lijden van een ander, welke je niet zou voelen als jullie niet allemaal verbonden waren, een waren. 

Aangezien allen een zijn, is ontwaken een collectieve gebeurtenis – een gebeurtenis waarop je je lange tijd voorbereid hebt, en nu is dat moment aan het naderen. Je hebt dat eerder gehoord, vele malen, en het wordt een beetje als een slechte grap als je er vol verwachting naar uitkijkt en niets ziet gebeuren. Frustratie en teleurstelling hebben velen van jullie van de wijs gebracht, af en toe je geloof ondermijnend. Maar die periodes gaan voorbij, en je geloof versterkt zich weer terwijl je je intentie handhaaft en ons toestaat je hulp en leiding te bieden in jullie dagelijkse intermezzo van rust en gebed. 

Die periodes zijn essentieel voor je welzijn, en tijdens deze heb je een enorm krachtig effect op het goddelijke energieveld dat de planeet omhult, want je interacteert daarmee door je hart te openen voor de overvloed van Liefde dat het energieveld is, waarin je je eeuwig bestaan hebt. 

Vaak, misschien meestentijds, voel je of merk je het niet; maar het omhult je altijd, en het toont zich wanneer je keuzes maakt die je vrede brengen en je stress of angst verlichten. Je bent nooit alleen, ongesteund, alhoewel in de fysieke dimensie absoluut het tegenovergestelde wordt ervaren. Maar als je die ervaring accepteert en je eraan overgeeft, neemt de intensiteit ervan af, want door overgave sta je het goddelijke energieveld toe je te verstevigen en versterken, en dat ervaar je als een vermindering van angst, bezorgdheid of stress, vergelijkbaar met het loslaten dat je tijdens die dagelijkse intermezzo's van rust voelt. 

Het is onmogelijk om het belang van het tijd vrij nemen iedere dag, alleen zijn, rustig en ontspannen, te overschatten, terwijl je het goddelijke energieveld toestaat zich steeds vollediger met die van jou te vermengen. Hoe meer geïntegreerd deze energievelden worden hoe gemakkelijker je kunt ontspannen binnen die Liefde die je omarmt, het jou laten overgieten en het dan door je heen laten stromen om te interacteren met allen in je omgeving, iedereen op de planeet, en de planeet haarzelf, aldus je eenheid met de gehele schepping herhalend. 

Jullie zijn goddelijke wezens want God schiep jullie als zodanig, en dat is een onveranderlijke, eeuwige staat. Je bent alleen vergeten hoe er toegang tot te krijgen, en ontwaken betekent er opnieuw toegang toe krijgen. Waardoor je het zult herkennen en jezelf erkennen als het goddelijke wezen dat je bent. Het is een wonderbaarlijke staat, ver voorbij beschrijving of verbeelding, terwijl je gelooft in en de illusie onderhoudt die je ervaart als zo reëel en solide. Jullie dagelijkse periodes van stille teruggetrokkenheid zullen je steeds dichter bij die natuurlijke staat brengen, terwijl de stress en zorgen van het dagelijkse leven wegvallen. 

In eerste instantie zal je denkgeest bezig zijn met gedachten die zich naar binnen haasten om de ruimte die je daar probeert te maken, waarin je rustig en vredig wilt zijn, te vullen, want het is gewend aan drukte en voelt zich ongemakkelijk wanneer het tot stilte wordt gebracht. Veroordeel jezelf niet als fout of falend wanneer dit gebeurt, want je hebt de intentie om je denkgeest te verstillen en met oefening zul je slagen. Gewoon volharden, accepterend wat er ook gebeurt – misschien stromen van gedachten die je zou willen veroordelen als ongezond, ongepast, of slecht! – want je ego-geest zal zijn uiterste best doen om je aandacht te trekken met behulp van de vreemdste en meest verontrustende shock-tactieken om je aandacht weer te krijgen. 

Echter, deze periodes van rustige, ongestoorde vrede zullen voor jou de meest belangrijke onderdelen van je dag worden, want met oefening zullen ze zich verdiepen en intensiveren, en je denkgeest zal minder vaak verstoord raken door slierten gedachten (trains of thought) die je wegdragen in afleidende innerlijke onrust, wanneer je je automatisch en zonder bewustzijn met hen verbindt. Wanneer het bewustzijn terugkeert, wat het zal doen, bekritiseer jezelf dan niet. Wees in plaats daarvan blij dat je bewustzijn is teruggekeerd, en eer het voor dat het dat gedaan heeft. Om jezelf te bekritiseren of veroordelen als verkeerd of ontoereikend is alleen maar het volgen van een andere gedachtesliert, tot je bewustzijn opnieuw terugkeert. 

Vraag om hulp en leiding tijdens deze periodes die je dagelijks gereserveerd hebt voor rust van je denkgeest – en je zult het ontvangen. Vaak zullen alle angsten en zorgen die je van de wijs brachten oplossen tijdens deze rustige periodes. De problemen of kwesties waardoor ze veroorzaakt worden zullen misschien niet opgelost zijn, maar je zult je meer in vrede voelen en beter in staat ermee om te gaan. Jullie rustige periodes zijn essentieel voor je gezondheid en geluk, dus koester jezelf door jezelf toe te staan de tijd voor ze te nemen. 


Met heel veel liefde, Saul. 

Zoals gechanneld door John Smallman.

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands