Marcadores

vrijdag 9 november 2012

07-11-2012 Jezus
Een relatie aangaan met je eigen diepe tegenwoordigheid

John Smallman met Jezus op 7 nov. 2012


Hier in de spirituele rijken - op het niveau van bewustzijn dat heerst buiten jullie illusoire wereld - blijven wij jullie voortdurend helpen in je proces van ontwaken. En ik bevestig dat jullie ontwaken goddelijk verzekerd is. Laat je twijfels daarover los en focus op je sterke innerlijke weten dat dit zo is. Jullie lange reis naar huis is bijna voltooid en er wacht je een groots onthaal. Handhaaf, totdat je aankomt, je koers positief en liefdevol, wetende dat jullie aankomst op handen is.

Het leven als wegwijzers en Lichthouders is moeilijk, omdat het lijkt dat er zo weinig leden van de mensheid geïnteresseerd zijn in het spirituele pad dat allen, zonder uitzondering, volgen. Daarom voel je je vaak erg alleen. Desalniettemin is ieder mens een spiritueel wezen dat een lichamelijke ervaring heeft, en dat lichaam, hoewel essentieel voor de reis, is zeer afleidend want het lijkt zo veel behoeftes te hebben die onmiddellijke aandacht vereisen. Als je niet dagelijks tijd ervoor vrijmaakt - alleen met jezelf, in contemplatie, meditatie of gebed – kun je geen vrede vinden, en wordt je leven gemakkelijk een constant en schijnbaar nooit eindigend gejakker om repetitieve taken die zeer weinig voldoening bieden te volbrengen. Het wordt heel slopend en peigert je af. Vreugde en plezier verdwijnen, om te worden vervangen door stapels ondankbare klusjes waarvan je overtuigd bent dat je ze moet volbrengen.

Zonder een vorm van spirituele oefening is het uiterst moeilijk om te gaan met de overbelasting en stress (strains and stresses) dat een menselijk leven jullie lijkt op te leggen. Vanwege jullie staat van afscheiding van elkaar, heeft ieder van jullie een heel andere perceptie van de zin van het leven, en als gevolg daarvan zie je anderen veel gemakkelijker opgewassen zijn tegen de problemen ervan dan jij. Maar dat is slechts je eigen persoonlijke perceptie, want in feite ervaart iedereen hetzelfde rare gevoel dat anderen er gemakkelijker tegen opgewassen zijn, minder gestrest zijn, en meer voldoening uit het leven halen dan zij doen. 

Echter, degenen die een spirituele gewoonte – niet per se religieuze – ontwikkelen door tijd vrij te maken om iedere dag rustig en alleen te zijn, vinden zichzelf veel minder gestrest dan zij die dit niet doen. Iedereen zou dit moeten doen, en velen van jullie realiseren zich dit, zich de tijd te nemen, de moeite te doen, en de verminderde stress en toegenomen vrede die dat oplevert te ervaren. En het hebben en onderhouden van een spirituele gewoonte maakt deel uit van het levenspad dat ieder mens heeft gekozen te leven. Echter, velen worden zich daar niet bewust van en blijven volledig in de ban van de illusie en al zijn afleidingen, of die nu verleidelijk of beangstigend zijn, en ze laten na een spirituele gewoonte te ontwikkelen.

Wegwijzers en Lichthouders zorgen, door hun emotionele stabiliteit en door hun minder oordelende manier van omgaan met anderen, voor een demonstratie van de waarde en de voordelen van het onderhouden van een spirituele gewoonte, wat in feite niets anders is dan het aangaan van een relatie met je eigen diepe tegenwoordigheid. Meestal worden mensen geleid door hun ego en hun emoties die rondschieten aan de oppervlakte van hun bewustzijn, de vrede eronder verstorend. Maar wanneer ze het bewustzijn vinden van die diepe innerlijke tegenwoordigheid die in hun bewustzijn omhoog komt, beginnen er zich gedachten in hun denkgeest te vormen over de gezondheid van de levens die ze hebben geleefd.

Echter, in eerste instantie lijkt dat alleen te leiden tot verdere stress en angst, omdat het suggereert dat de manier waarop ze hebben geleefd zonder betekenis of waarde is geweest. Het is op die momenten in hun leven dat ze op zoek gaan naar iemand met wie ze kunnen praten over deze verontrustende inzichten, en dat is wanneer de wegwijzers en Lichthouders zo behulpzaam kunnen zijn. Niet door het aanbieden van oplossingen of advies, maar door heel aandachtig te luisteren, wanneer deze gekwelde zielen hun zorgen uiten, en door dit te doen, bemerken dat ze de antwoorden al hebben. Ze moeten vaak veel praten om hun verborgen dieptes bloot te leggen, en dit vergt veel geduld en terughoudendheid van hun luisteraars.

Als luisteraars hebben jullie een zeer heilige roeping die heel veeleisend voor je kan zijn, want zelf leef je ook met de stress en zorgen van de illusie die je neerdrukken in jullie dagelijkse leven, en dus moet je je eigen balans vinden en onderhouden, je eigen plek van innerlijke vrede. Vraag om hulp! Jullie gidsen en engelen zijn er altijd met een intense bereidheid en verlangen om je te helpen vrede te vinden, en ze begrijpen volledig en respecteren het prachtige werk dat je doet door compassievolle en bereidwillige luisteraars te zijn.

Koester vandaag, en iedere dag, die rustige tijden of momenten, want ze brengen je de spirituele stabiliteit en kracht om je pad te volgen en effectief allen te assisteren die op zoek zijn naar een innerlijke betekenis, een hogere waarheid van waaruit ze kunnen leven en omgaan met elkaar en de planeet. Jullie doen geweldig werk ook al krijg je er zelden een echt gevoel van. Dit komt omdat het overgrote deel daarvan op inwendige of spirituele niveaus gebeurt. Wanneer je je vredig voelt, tevreden dat je zinnig werk doet, betekent dat dat je de aanwezigheid voelt van hen in de spirituele rijken die continu bij je zijn om je op je weg te helpen. 

Wanneer je dat gevoel van vrede en tevredenheid niet voelt, een diep geloof dat voor alles goddelijk gezorgd wordt en alles verloopt zoals het hoort, is dat een teken dat je je opnieuw moet verbinden met die stille ruimte binnenin want je bent er te lang weggeweest. Sta jezelf de ruimte en tijd toe die je benodigt om jezelf spiritueel te verjongen, zelfs als dat betekent dat je een tijdje moet weigeren beschikbaar te zijn voor anderen. Je bent het jezelf en hen verschuldigd, want het bekrachtigt en versterkt je effectiviteit in de taken die je hebt gekozen om te ondernemen door op dit punt van de spirituele evolutie van de mensheid te incarneren: een periode van onmetelijke significantie in het lopende goddelijke plan voor de schepping.

Jullie werken allemaal heel hard en effectief en worden zeer geëerd voor wat je doet. Denk geen moment dat wat je doet ongezien of onerkend blijft, want, in waarheid, stapelen jullie een enorme hoeveelheid onderscheidingen en beloningen op waarmee je enthousiast zult worden overladen wanneer je ontwaakt. Alles is inderdaad helemaal goed, want jullie voeren je taken uitstekend uit – taken die je bereidwillig en enthousiast op je hebt genomen. 

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.


Zoals gechanneld door John Smallman.

Bron: http://johnsmallman2.wordpress.com/

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands