Marcadores

donderdag 25 oktober 2012

24-10-2012 SaulDe toegang tot de innerlijke diepten van je wezen is zich aan het openen  

John Smallman met Saul op 24 okt. 2012

De reden dat je zo veel twijfels hebt over het ontwaken van de mensheid, is omdat de illusie je omsluit in een sluier van duisternis die de Realiteit voor je verbergt. De Realiteit is overal; het is alles; het is allesomvattend; en daarbinnen heb je een onwerkelijke, gesloten, verdeelde, en eenzame omgeving in het bestaan gefantaseerd – voor jou schijnbaar heel echt – waar je jezelf ervaart als afgescheiden en alleen, losgekoppeld van alles behalve jullie individuele menselijke lichamen. En deze zeer beperkende lichamen kunnen slechts van een zeer korte en beperkte levensduur genieten. De kortheid van jullie leven in de illusie wordt angstaanjagend onderstreept door de uitgestrektheid van het zichtbare heelal en door de zeer lange duur van haar bestaan in vergelijking met jullie eigen lichamelijke bestaan. 


Vanuit een perspectief dat zich alleen wetenschappelijk met zijn omgeving bezighoudt, en niet spiritueel, is het leven een puzzel en een teleurstelling – 'Wat is in Godsnaam de zin ervan'. Dingen groeien en sterven in een eindeloze en pijnlijke cyclus van geboorte, ontwikkeling en verval, en het bewustzijn dat mensen hiervan hebben biedt absoluut geen hoop op een reële betekenis.

En toch is leven en het bewustzijn ervan niet iets wat je wilt verliezen. Je wilt dat deze staat voortduurt, want ondanks alle problemen die het voor je betekent, blijven er gevoelsmatige, fysieke en intellectuele pleidooien ten voordele (?/plea totsures) en bevredigende dingen die het de moeite waard maken – en je houdt er fel aan vast. Ook heeft ieder vanbinnen een gevoel, een onuitroeibare hoop dat het een bedoeling moet hebben, dat het niet gewoon maar moet eindigen na zo'n kort tijdsverloop, en je wilde dat je kon ontdekken wat dat is. 

Dus zolang je het menselijke leven al ervaart ben je op zoek geweest naar haar bedoeling, en ook op zoek naar de oorzaak van de rampen die jullie overkomen - ziekte, aardbevingen, droogte, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, en de dood – en verschrikkelijke goden bedenken waarvan je gelooft dat ze je straffen en die je tevreden moet houden. Sommigen geloven nog steeds in dat soort goden en gebruiken ze als rechtvaardiging voor het doden en verminken van anderen!

Altijd, echter, zijn er, diep in ieder van jullie, gloeiende sintels verborgen van het onuitblusbare vuur van Gods Liefde voor jou. Om het te vinden moet je naar binnen gaan en afstand nemen van de egoïstische afleidingen om je heen. En dat is niet gemakkelijk voor je, ook al zijn er veel mensen die je zouden willen leren hoe, want de meerderheid van die leraren zijn zelf bijna net zo verloren als jij bent, en proberen zichzelf te vinden via jouw succes, mocht dat gebeuren. Ieder van jullie heeft gezocht maar slechts enkelen hebben gevonden, want de afleidingen van de illusie ontmoedigen openheid voor alles wat daar niet van is, alles waartoe de wetenschappelijke redenering en logica niet in staat is om te bewijzen en openbaar te maken.

Robuust doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn niet genoeg, in feite fungeren ze als een blok. Om deze innerlijke diepten te bereiken moet je je overgeven aan de leegte of ruimte die tussen je gedachten ontstaat, terwijl je ze voorbij ziet gaan wanneer je je er niet mee verbindt. Aangezien al jullie culturen het aanmoedigen je continu te verbinden met de inhoud van jullie denkgeesten, benodigt het veel oefening om die gewoonte om te keren en je daar voor langere tijd van los te maken. Een klein aantal is er in geslaagd en heeft geschreven over de prachtige ervaringen die optraden als ze succes hadden, maar voor de meesten van jullie blijft het onbereikbaar. Je kunt heel wel een gevoel van vrede bereiken, een stilte die stressvermindering oplevert, maar deze innerlijke diepten zijn voor het grootste gedeelte verborgen gebleven en, in alle opzichten en doeleinden, onkenbaar.

Nu, terwijl het goddelijke Liefdesveld dat de Aarde omgeeft en omhult intensiveert, is de toegang tot de innerlijke diepten van je wezen zich voor jou aan het openen. Het rustige gevoel dat jullie allemaal hebben, dat er inderdaad een krachtige en mystieke bedoeling aan je leven zit, is in je bewustzijn aan het sijpelen en vraagt om je aandacht. Die gloeiende sintels binnenin worden tot ontvlammen geblazen en je verlangen om je met hun Bron te verenigen wordt onweerstaanbaar. Het lijkt nog steeds onwerkelijk, ondefinieerbaar, en toch ben je niet langer in staat de innerlijke ingevingen te ignoreren die je aanmoedigen toe te staan je innerlijke wereld te openen en je te laten zien hoe innig je wordt geliefd, en hoe onafscheidelijk (onscheidbaar) je werkelijk bent van de Bron van alle leven. 

Die Bron, God Zelf, wil dat je je bewust wordt van Hem, want Hij weet dat ervaringskennis van Hem je oneindige vreugde zal brengen, en dat is wat Hij voor je wil. Hem kennen is een zijn met Hem, en de ontbinding van de illusie zal de sluier verwijderen waarachter jullie jezelf voor veel te lang voor Hem verborgen hebben. Jullie ontwaken is nabij, en is verzekerd. 

Met heel veel liefde, Saul. 


Zoals gechanneld door John Smallman.

Bron: http://johnsmallman2.wordpress.com/

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands