Marcadores

donderdag 4 oktober 2012

30-09-2012 Jezus
In werkelijkheid is er niets om te oordelen

John Smallman met Jezus op 30 sept. 2012


JDe rivier van tijd – dat aspect van de illusie waarvan velen zich zeer bewust zijn – stroomt snel en vloeiend, je nadrukkelijk en onwankelbaar met zich mee dragend naar je goddelijke bestemming. Ongeacht de twijfels of onzekerheden die je zou kunnen koesteren is je aankomst verzekerd, goddelijk verzekerd. Focus op de absolute zekerheid van die verzekering wanneer er twijfels of angsten binnenin je ontstaan, wetende, zoals je zonder twijfel doet, dat je Vaders Liefde voor jou je onweerstaanbaar huiswaarts trekt. 
Jullie hebben een gezegde: 'Thuis is waar je hart is' ('Home is where the heart is'), en het hart van je ware Zelf is eeuwig thuis bij je hemelse Vader. Desalniettemin lijkt dat niet het geval te zijn als je te kampen hebt met de problemen en angsten waarmee de illusie je voortdurend confronteert, terwijl je er vastberaden naar streeft om je weg naar buiten te vinden en terug naar die glorieuze staat. 

Omdat steeds grotere aantallen van jullie besluiten dat ze genoeg hebben van dit waanzinnige lijden en besluiten daaraan een einde te maken, wordt jullie streven steeds ijveriger en effectiever. En omdat het je spirituele intentie is en omdat je goddelijk geholpen wordt, is er niets dat kan voorkomen dat je ontwaken plaats vindt precies zoals goddelijk bedoeld.

Het enige wat je hoeft te doen is de focus op je intentie om te ontwaken te behouden, en neem de essentiële persoonlijke stappen die bij die intentie horen door het loslaten van alle gedachten en ideeën van je denkgeest die onwerkelijk zijn. Alleen Liefde is echt, dus het is erg makkelijk voor je om te bepalen wat je moet loslaten, en je hebt overvloedig hulp van hen uit de spirituele rijken om het loslaten een eitje te laten zijn. 

Soms kun je het gevoel hebben dat bepaalde strafbare feiten onvergeeflijk zijn, vooral als de dader ofwel beweert dat ze gerechtvaardigd waren of ontkent dat zij zich hebben voorgedaan. Vergeet echter niet, jullie zijn allen spiegels voor elkaar, en waar je het meest een hekel aan hebt en je tegen verzet bij een ander is vaak iets dat je bij jezelf onder de loep moet nemen.

Begin, derhalve, met het je eerlijk richten op alle aanvallen die je hebt geïnstigeerd; breng alle omstandigheden in je herinnering, en bepaal of je nog steeds het gevoel hebt dat je op dezelfde manier en met dezelfde intensiteit op die oorzaak moet reageren. Misschien zou je er nu, ruim na die gebeurtenis, de voorkeur aan geven te vergeten dat het ooit gebeurd is? Ook, als je er onlangs in geslaagd bent jezelf een bepaalde gewoonte af te leren waar je een afkeer van hebt of je voor bent gaan schamen, realiseer je dat het observeren daarvan in anderen nog steeds emoties bij je losmaakt en je mogelijk confronteert met een intense behoefte tot bekeren en het hen je eigen overtuigingen inprenten. Herinner jezelf er dan aan hoe bitter je er aanstoot aan neemt wanneer anderen die methodes op jou uitproberen!

Het is echt een kwestie van je bewust zijn van je menselijkheid en van de tekortkomingen die samenhangen met die staat. 'Vergissen is menselijk' ('To fail is human') is het citeren van een bekend cliché, en het is nu tijd om te leren dat de enige manier uit deze cirkel van falen te komen is door vergeving.

Ten eerste, begrijp waarom je je slecht gedragen hebt en eer de redenen die je jezelf gaf om dat te doen: de verzachtende omstandigheden zoals je die op dat moment zag. Dan, met je nieuwe begrip, vergeef jezelf voor het te snel in het moment reageren, zoals veel mensen doen, in plaats van te reageren na gedegen nadenken. Accepteer dat je, net als anderen, niet perfect bent noch kunt zijn zolang je belichaamd bent binnenin de illusie, maar dat, desalniettemin, het nooit je intentie is om te reageren door anderen aan te vallen of te beledigen. Gebruik dit zelfbewustzijn om te laten zien dat je vooruitgang boekt aangezien je intenties goed zijn, ook al kun je ze niet altijd ten uitvoer brengen. Vergeef jezelf, maak het goed als dat nodig en mogelijk is, en ga dan verder zonder bezig te blijven met wat had kunnen zijn. Wat er is gebeurd is gebeurd, en je hebt een waardevolle les geleerd. 

Als je eenmaal begint om jezelf in dit licht te zien wordt het veel gemakkelijker om anderen hun fouten te vergeven. Eenmaal begonnen op dit pad zul je jezelf afvragen waarom iemand zich misdraagt, en het herkennen als een schreeuw om liefde waarop je vervolgens adequaat kunt reageren, in plaats van boos te reageren op hun wangedrag. Je nieuwe manier van doen zal je veel meer vrede brengen dan de oude deed, en je stressniveau zal verminderen. Een liefdevol wezen zijn is goed voor jou en voor je gezondheid!

En wanneer je merkt dat je je eigen waarde voor de samenleving, de wereld, of voor God in twijfel trekt, herinner jezelf er dan heel goed aan dat jullie goddelijke wezens zijn die Hij volmaakt heeft geschapen, en dat je ervaringen van het tegendeel, hoe echt of pijnlijk ze ook mogen lijken, volkomen illusoir zijn en verdwenen zullen zijn als je ontwaakt.

Als geliefde kinderen van God zijn jullie van oneindige waarde, want Liefde is jullie eeuwige en onveranderlijke essentie. Ontspan in de wetenschap van deze goddelijke waarheid die je binnenin jezelf kunt vinden wanneer je het oordelen loslaat, want, in Werkelijkheid (in Truth), er is niets om te oordelen. 

Jullie liefhebbende broeder, Jezus


Zoals gechanneld door John Smallman.

Bron: http://johnsmallman2.wordpress.com/

Vertaling: René

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Jezus

Jezus
in het Nederlands

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

O MANUSCRITO DA SOBREVIVÊNCIA

AMUNA RA CHANNALLINGS

AMUNA RA CHANNALLINGS
in het Nederlands